skip to Main Content

Dé oplossing voor een egale wand en vloerafwerking

Beton-ciré op de badkamer

Onze badkamer is smal maar lang en daarom wilden we, vanwege de stenen muur de rest wel heel rustig houden. Die wand moest een eyecatcher worden en de rest vooral mee blenden. Tegels vonden we minder mooi tegenover het contrast met de stenen. Nog steeds super blij dat we uit zijn gekomen op beton-ciré van beton-ciré-webshop.nl. Ik vertel je er hieronder meer over.

KLEUR 1050

Beton-ciré op de badkamer zelf doen

Wij kwamen vrij snel uit op beton-ciré, terwijl het toen een nog wat onbekender materiaal was. Maar zoals met alles durven we meestal de uitdaging wel aan, vooral omdat we het ook zelf in de hand hebben. In dat uitzoek proces hebben we natuurlijk offertes opgevraagd én gevraagd welke stukadoor het aandurft om aan te brengen (vooral in de natte ruimte).

Het is niet alleen erg duur om te laten doen maar ook weinig stukadoors durfden het toentertijd aan vanwege het snel scheuren. Het laten aanbrengen van beton-ciré is dus duur, en we snappen inmiddels wel waarom. Het is lastig spul om aan te brengen, je moet er even je handigheid in vinden. Maar niet alleen dat, het moet in 3 lagen aangebracht worden. Tussen die lagen door moet er geschuurd worden. Snap je nu al die uren die hier in gaan zitten en daarom ook de prijs per m2? Pfoe, ik denk niet dat wij het niet snel nog eens zelf aan zullen brengen. Jeroen is een van de positiefste personen die ik ken en niet snel chagrijnig te krijgen. Maar beton- ciré did the job hoor, haha.

Is beton-ciré op de badkamer waterdicht?

Een van de meeste vragen die ik krijg is of we geen lekkage hebben en of dat wel kan in de doucheruimte. Wij hebben van te voren de randen waterdicht gemaakt met kimband en kimpasta. Daarna is er overheen gestukt met waterdicht stucwerk. Daarna die 3 lagen beton-ciré die in principe ook waterdicht is. Als laatst hebben we het afgewerkt met een waterdichte coating (in de douche 3 keer aangebracht). Waterdicht is het zeker!

Van te voren hebben we rekening gehouden met ons niet geïsoleerde huis. We wisten eigenlijk wel dat het ietwat kon gaan scheuren en dit is in enkel de doucheruimte ook gebeurd*. Ergens niet meer dan logisch wanneer er in zo’n korte tijd (tijdens het douchen) een temperatuurverschil ontstaat van misschien wel 40 graden. We zijn super goed geholpen door de mensen van beton-ciré-webshop en hebben dit nu tijdelijk opgelost door de scheurtjes opnieuw te behandelen met de waterdichte coating. Dit helpt voor nu. Straks, als het huis geïsoleerd is, zijn we van plan de douchehoek 1 keer opnieuw te doen om deze scheurtjes helemaal te dichten. Ik ben oprecht overtuigd met een goed geïsoleerd huis, of een huis dat niet ‘werkt’ je geen problemen zult ervaren met beton-ciré in je douche.

*de scheurtjes zijn droog niet zichtbaar behalve als het nat wordt, en drogen
ook weer onzichtbaar op. Dus we ondervinden hier geen hinder van!

Het schoonmaken van beton-ciré op de badkamer

Je mag de beton-ciré niet schoonmaken met bijtende of zure schoonmaakmiddelen. Ik gebruik dus groene zeep. Niet helemaal weg van de substantie en geur van groene zeep, maar ach. Ik gebruik af en toe wel een kalkreiniger op de vloer (daar ontstaat soms wat kalkaanslag) en hiermee krijg ik het grotendeels weg. Daarna goed afspoelen en dan is er niets aan de hand!

Het schoonmaken verder is echt zo heerlijk simpel. Geen naadjes, geen voegen gewoon even lekker insoppen en afspoelen. Vooral het goed droogmaken na elke douche-sessie doet al wonderen. Wij zijn echt super tevreden over het beton-ciré op onze badkamer. En misschien nog wel meer tevreden over de fijne hulp die we hebben gehad met het aanbrengen. Met elke vraag konden we terecht bij beton-ciré-webshop.nl. Durf je het aan, dan zou ik het je aanraden!

Back To Top
Zoeken